Affiliate marketing: Klanten zien 7,5% omzetstijging!

Affiliate Marketing

Affiliate Marketing is een vorm van prestatiegerichte reclame waarbij je wordt beloond op basis van de behaalde resultaten!

Affiliate marketing is een goede tool om jouw marketing mix mee uit te breiden. Het is een lower funnel tool om eerdere marketing inspanning maximaal te oogsten. Bij deze vorm van marketing reken je af op direct resultaat (sale, lead of klik).

Hoe werkt affiliate marketing?

De webshop -of een actie van deze webshop is middels promotiemateriaal zichtbaar en aanwezig op vele verschillende publisher platformen. Het promotiemateriaal bestaat uit banners, tekstlinks of datafeed.
De bezoeker klikt via de promotie door naar de webshop van betreffende adverteerder. In de webshop doet de consument een aankoop die gemeten wordt door slimme techniek van ons affiliate netwerk. De publisher ontvangt hiervoor op haar beurt dan een afgesproken vergoeding van de adverteerder. Een adverteerder wordt zo de kans geboden tientallen partnerships aan te gaan via één partner die zorgt voor de techniek, tooling, communicatie en facturatie.

Deze aanwezigheid draagt bij aan herkenning en versterkt het merk. Affiliate marketing biedt niet alleen direct resultaat, maar ook brandingwaarde zonder extra kosten. Bovendien is het voor adverteerders kosteneffectief en stelt het hen in staat om nauwkeurig te sturen op de return on advertising spend (ROAS). Het is een geschikt kanaal om te benutten met een focus op het werven van nieuwe klanten, ondersteund door een passende strategie.

Tips voor een optimale strategie

Van belang is dat er een doordachte affiliate marketing strategie is alvorens je start. Wat is het doel en welke type publishers wil je inzetten?
Affiliate marketing is actiematige marketing dus zorg dat acties gedeeld worden. Denk aan een gezonde publishermix, zodat je consumenten op verschillende plekken in de customer journey raakt. Denk aan bloggers, vergelijkers, shopping portals, search platformen, loyalty platformen, vouchersites, closed user groups, Google shopping en overige tech partners.

Ook is het mogelijk om influencers in te zetten die gebruik maken van deze techniek. Op deze manier combineer je creatieve content (awareness) met resultaat (performance). Dit gebeurt vrijwel altijd op een hybride verdienmodel waarbij je naar de variabele vergoeding ook een vaste bijdrage inzet.Het advies is om breed te starten om vervolgens te optimaliseren zodra het programma staat.
Daarnaast is het bij affiliate marketing van belang dat je er tijd en aandacht aan geeft. Iets groeit immers alleen door aandacht te geven. Gelukkig word je goed geholpen door een dedicated accountmanager die meedenkt en helpt bij het managen van de campagne.

Maar waarom affiliate marketing bij familyblend?

Als specialist van de doelgroep bieden we de best passende oplossing voor jouw doelstelling. Hierbij kunnen we al onze tools ook mooi combineren. Daarnaast beschikken we over een heel breed netwerk publishers dat naadloos aansluit op de behoeften en interesses van deze bijzondere doelgroep. Door onze jarenlange ervaring en kennis te delen zorgen we samen met partner Awin dat jij maximaal jonge gezinnen bereikt en dat jouw campagne optimaal rendeert! Bewezen is dat onze klanten door inzet van affiliate marketing een omzetstijging realiseren van 7,5%.
Daarnaast ontvang je toegang tot een netwerk van duizenden affiliate publishers via een systeem dat inzicht en transparantie biedt via tracking, tooling, facturatie en reporting.
Affiliate marketing wordt bij ons aangeboden in combinatie met dedicated accountmanagement en een service level agreement in partnership met Awin. We doen dit samen met Awin als één partij!

 

Artikel geschreven door Marketing, Familyblend.

 

Wil jij ook 5 miljoen jonge gezinnen bereiken?

Wij verbinden jouw merk