New familymember: Lisa van den Akker

Hoofdredacteur Kek Mama 

Welkom!

Familyblend heeft een nieuwe family member! Lisa van den Akker is begonnen als Hoofdredacteur van Kek Mama. Wie is Lisa? We stellen deze topper graag even aan je voor!

Lisa versterkt ons team en we zijn dolblij dat zij als creatieve duizendpoot Kek Mama gaat vertegenwoordigen. Met Lisa erbij kan het alleen maar goed gaan. Benieuwd naar Lisa? Lees snel verder!

“Van print tot online en van brainstormen tot eindredactie. Je bent overal bij betrokken en dat maakt het een super leuke en uitdagende baan.

Vertel, wie ben je en waar kom je vandaan?

“Ik ben Lisa, 33 jaar en ik ben opgegroeid in Ede. Op mijn 18e ging ik op kamers wonen in Amsterdam en uiteindelijk verhuisde ik voor de liefde naar Zoetermeer. Had je me dat 15 jaar geleden verteld, dan had ik je uitgelachen, maar de liefde doet rare dingen met je. Inmiddels woon ik alweer ruim 13 jaar in sweetlake city en ben ik redelijk ingeburgerd, hoewel ik aan de rijtjes bomen die ze bossen noemen nooit zal wennen.

Ik woon daar overigens niet alleen, maar samen met mijn vier kinderen, man en hond Lizzy. Oh, en een wimpergekko niet te vergeten. Een druk en chaotisch huishouden dus. Stilte staat dan ook niet in ons woordenboek en mijn thee drink ik vaker koud dan warm.”

Wat heb je hiervoor gedaan? 

Ik studeerde Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en ging daarna aan de slag bij een content marketing bureau. Zo’n zes jaar later wilde ik me verder ontwikkelen en volgde ik de master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Zo rolde ik de journalistiek in en als moeder van (op dat moment) drie kinderen, kon dat bijna niet anders dan in de parenting niche zijn.

Als freelancer werkte ik vervolgens onder andere voor Ouders van Nu, tot ik aan de slag ging bij de parentingtitels van Mediahuis. Uiteindelijk werd ik daar hoofdredacteur van Famme en J/M Ouders. Maar na bijna vijf jaar was het tijd voor een nieuwe stap en uitdaging en die heb ik gevonden bij Kek Mama. Ik kan dan ook niet wachten om hier aan de slag te gaan.”

Wat vind jij leuk aan je werk? Waar krijg jij energie van?

“De diversiteit en het team. Ik vind een gezellig en hecht team heel belangrijk. Samen hard werken voor hetzelfde doel geeft een heel goed gevoel. Verder is het heel tof om als hoofdredacteur bezig te zijn met alle verschillende facetten van Kek Mama. Van print tot online en van brainstormen tot eindredactie. Je bent overal bij betrokken en dat maakt het een super leuke en uitdagende baan.”New familymember Lisa van den Akker

Even wat anders dan werk; wat doe jij in je vrije tijd?

“Een drukke baan en een groot gezin laten weinig tijd over voor hobby’s. Ik geniet ervan om in het weekend leuke dingen te doen met de kinderen of met vriendinnen. Wandelen met de hond vind ik heerlijk en het strand is echt mijn happy place. Dat is dan wel weer een voordeel aan wonen in Zoetermeer, het strand is een stuk dichterbij dan vroeger.”

Wat zijn jouw ambities bij familyblend?
Kek Mama is een geweldig merk dat een nieuwe fase in gaat. Meer focus en groei online en tegelijkertijd minder, maar nog mooiere, print-edities maken is mijn doel. Iedere moeder moet Kek Mama kennen én lezen, zowel online als in print. Dat doel bereiken we natuurlijk alleen met herkenbare, eerlijke, humoristische en scherpe artikelen die lezeressen raken en inspireren.

Kek Mama biedt alle moeders iedere dag een rustmomentje, ik weet als moeder van vier kinderen als geen ander hoe hard je dat soms nodig hebt. En wanneer je het gevoel hebt dat je alle ballen laat vallen, dan is Kek Mama er om weer een lach op je gezicht te toveren en je te laten weten dat je niet alleen bent.”

Wil jij ook 5 miljoen jonge gezinnen bereiken?

Wij verbinden jouw merk