Specialist aan het woord – Kimberley van Heiningen

Online Redacteur Kek Mama

We geven Kimberley graag het woord om meer te delen over haar werkzaamheden als Online Redacteur van Kek Mama.

Wie ben je en welke functie heb jij binnen familyblend?
Ik ben Kimberley, en werk nu een jaar als redacteur voor Kek Mama. Geen dag is hetzelfde. Het ene moment interview ik een moeder met een aangrijpend verhaal, dan schrijf ik een column, krijg ik een kijkje achter de schermen bij European Sperm Bank of maak ik een portretserie voor onze mooie glossy. Never a dull moment bij Kek Mama!

Zijn er verhalen uit de afgelopen maanden waar je trots op bent?
Het gesprek met zedenrechercheurs Pieter Melsen en Wouter Vaessen bleef nog dagen in mijn hoofd spoken. Ik interviewde ze over hun bestseller Sam en het niet-leuk geheim en ze vertelden me hoe niet-leuke geheimen werken in het kinderbrein en hoe je het gesprek daarover als ouder het beste aan kunt gaan (en hoe vooral niet). Zo leerzaam.
Zo leerde ik dat ik mijn dochters beter kan meegeven dat ze hun geheimen altijd kwijt kunnen bij volwassenen die ze lief vinden, vertrouwen en zélf uitkiezen. Dat ze niet alleen bij mij of hun vader terechtkunnen als ze ergens buikpijn van hebben. Dat vond ik zo’n belangrijk gegeven dat we daar op de redactie ook meteen gesprekken over hebben gevoerd. Hoe doe jij dat dan thuis? Ik heb veel mooie reacties van lezeressen gelezen, die het boek massaal bestelden om zelf voor te kunnen lezen aan hun kinderen. Te gek!

Ook ben ik trots op het interview met moeders Jake en Karin die hun zoontje Bento verwelkomden door gebruik te maken van een spermadonor. Ik had zoveel vragen. Hoe voelde het voor Karin dat Jake het kindje moest dragen, terwijl het haar liefste wens was? Hoe is het als mensen reageren dat ‘twee vrouwen samen geen kinderen zouden moeten krijgen’? Hoe weet je of je de perfecte donor hebt gevonden? Het werd een heel open gesprek over de liefde: ‘want liefde maakt familie.’

Je nam ook een kijkje bij de European Sperm Bank vertelde je. Wat zien we daarvan terug?
Ja, ik kreeg een rondleiding en binnenkort kun je hier meer over lezen op KekMama.nl. Het is belangrijk om aan zulke onderwerpen – waar eerlijk is eerlijk, toch vaak een beetje lacherig over wordt gedaan – te belichten. Vooral nu, in een tijd waarin krantenkoppen nog steeds gevuld zijn met verhalen over gekke spermadokters en andere ellende uit de industrie. Donoren zouden moeten worden gezien als helden, omdat ze de diepste wensen van anderen helpen vervullen. Donorkinderen zijn zo ontzettend gewenst door hun ouder(s). Kek Mama biedt een prachtig platform om deze kant van het verhaal te belichten. Ik hoop dat als een wensouder zo’n verhaal leest, Kek Mama zo een beetje kan helpen. Dan heb ik mijn doel bereikt.

Artikel geschreven door Marketing – Familyblend

Wil jij ook 5 miljoen jonge gezinnen bereiken?

Wij verbinden jouw merk