Met deze 5 tips haal jij het maximale uit affiliate marketing

Affiliate marketing is een zuivere, eerlijke en transparante vorm van adverteren. Met affiliate marketing kun je dus eenvoudig veel bereik en omzet genereren, zonder hoge kosten vooraf en met een reeds bekende Return On Investment (ROI). Door de tips van onze expert Kees Jan te gebruiken haal jij als marketeer het meeste uit jouw affiliate marketing campagnes!

 

Zorg voor een goed doordachte affiliate marketing strategie

Het is belangrijk om een goed doordachte affiliate marketing strategie te hebben voordat je met een campagne start. Belangrijk om te weten is dat affiliate marketing actiematige, end of the funnel marketing is. Het is dus echt een kanaal om te oogsten (niet om te zaaien).

Goede en relevante publishers 

Door goede en relevante publisher te koppelen aan jouw merk haal je de meeste winst uit je affiliate campagne. Dit is tevens ook de grootste uitdaging. Omdat er veel tijd zit in het opzetten van de campagne wil je zeker weten dat de publisher ook voor genoeg conversie kan zorgen. Het is belangrijk dat jouw doelgroep aanwezig is op het platform van de publisher. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de bezoekersaantallen en doelgroep van de publisher site. Zo weet jij of de doelgroep van de publisher aansluit op jouw eigen doelgroep.

Enthousiaste publishers

Wanneer een publisher enthousiast is over jouw product zal hij/zij sneller voor jou gaan werken. Het is daarom belangrijk om de publisher op de hoogte te stellen van alle informatie rondom jouw product of dienst. Stuur daarom een keer, mits relevant, het product op zodat de publisher het zelf kan uittesten. 

Daarnaast kan je de publisher ook vragen om een review over jouw product te schrijven. Door dit te doen kan de publisher zijn/haar content aanvullen op de site en de conversie verhogen. Een verhoogde conversie betekent ook meer inkomsten voor de publisher. Een win-win dus!

Beloon goed presterende publishers 

Het belonen van goed presterende publishers zorgt ervoor dat de publisher op scherp staat en er alles aan wil doen om de conversie op jouw product zo hoog mogelijk te krijgen. De beloning kan bijvoorbeeld een weekendje weg zijn voor de best presterende publisher. Maar ook werken met staffels worden gezien als beloning. Zorg je als publisher voor meer conversie? Dan kom je in een hogere staffel waar de commissie hoger ligt. 

 

Schakel een externe partij in

Affiliate marketing kost veel tijd en energie mocht je het zo effectief mogelijk willen inzetten. Gelukkig zijn er partijen die je met dit process kunnen helpen, zo ook bij Familyblend.

Door onze jarenlange ervaring en kennis te delen zorgen we samen met partner Awin dat jij maximaal jonge gezinnen bereikt en dat jouw campagne optimaal rendeert! Je ontvangt toegang tot een netwerk van duizenden affiliate publishers via een systeem dat inzicht en transparantie biedt via tracking, tooling, facturatie en reporting. Affiliate marketing wordt bij ons aangeboden in combinatie met dedicated accountmanagement en een service level agreement in partnership met Awin. We doen dit samen met Awin als één partij!

Affiliate marketing

Wil jij ook 3 miljoen jonge gezinnen bereiken?

Wij verbinden jouw merk