Betaald ouderschapsverlof: de podcast aflevering in samenwerking met het UWV

Vanaf vandaag, 2 augustus 2022, verandert de wet betaald ouderschapsverlof. Dit is met terugwerkende kracht en geldt ook mocht je kindje nog geen 1 jaar oud zijn. Met de nieuwe wet is 9 weken verlof met een percentage van 70% van het dagloon (met een wettelijk maximum) mogelijk. Een belangrijk onderwerp om aan te snijden bij de doelgroep van Familyblend en haar merken. Daarom heeft Kek Mama in samenwerking met het UWV een podcast gemaakt over deze nieuwe regeling. Inclusief humoristische twist (al zeggen we het zelf).

De podcast

In de podcast praten Laura Hogendoorn, redacteur van Mamaplaats, René van der Mark, voormalig Sr. Creative bij Familyblend en Eline Olde Kalter, Kek Mama vlogster, over de nieuwe regeling. Ze gaan hierbij in op wat deze regeling voor hen betekent. René vertelt over zijn eigen ouderschapsverlof en de binding die hij hierdoor met zijn kinderen heeft gekregen en Eline vertelt hoe zij straks dit verlof gaat invullen aangezien zij een paar maanden gelden is bevallen.

 

Benieuwd naar de podcast? Luister hem hier!

Onze talenten

Naast de podcast voor Kek Mama zijn er ook diverse talenten uit de poule van Familyblend de Agency die vertellen over de nieuwe regeling. De talenten zorgen er zo voor dat ook hun doelgroep kennis maakt met de nieuwe regeling.

Lieke (@liekedeb.nl)

“Drie verschillende kraamweken. In 2017 een kraamvrouw met een gebroken hart ? en lege handen, niks roze wolk. 14 weken verlof, maar helemaal alleen in een stilte die nooit zal wennen. Ik kon me niet meer voorstellen dat ik dit een mooie tijd ging vinden. Laat staan dat er een moment zou komen dat ik vond dat dit te snel voorbij zou gaan, maar niks was minder waar…

 

2019 en 2020 konden die weken verlof niet lang genoeg duren, een enorme blauwe wolk. ☁️ En dan moet je weer gaan werken, BAM! ? Wat kwam dat snel… Voor mijn gevoel was James nog zó klein toen ik weer aan de slag ging. Dit vond ik echt niet makkelijk. Mooi dat er vanaf 2 Augustus 2022 een nieuwe wet ouderschapsverlof is. Waar ouders in het eerste jaar van hun kind nog 9 weken tegen 70% van hun dagloon (zit een wettelijk maximum aan) ouderschapsverlof kunnen opnemen. ? Om zo 9 weken langer te kunnen genieten van je baby, want oh jongens?, wat gaat dat snel he! Gewoon een extra week vakantie, verlof of lekker vrij zijn op al die belangrijke data. Zo mooi dat dit nu kan!”

Rosemarijn (@xrosemarijnelise)

“Wist je dat er vanaf 2 augustus een nieuwe wet in gaat m.b.t. het ouderschapsverlof? Je hebt vanaf dan in het eerste jaar van je kindje recht op 9 extra weken verlof tegen 70% van dag loon (zit een wettelijk maximum aan) en omdat Louie nog geen 1 jaar is heb ik hier ook recht op! Dat vind ik zó fijn! ?

 

Als de wet eerder ingegaan was had ik het direct achter mijn zwangerschapsverlof geplakt. Ik vind namelijk oprecht dat baby’tjes echt nog te klein zijn als je weer moet gaan werken. Nu ga ik het waarschijnlijk verdelen, zodat ik het komende half jaar 3 keer een paar weken vrij ben. Wat extra quality time met Louie, blijer kan je mij niet maken, want deze tijd gaat zó belachelijk snel en ik voel me soms zo schuldig dat ik er weinig voor hem ben. Happy mama hier! ?✨”

Erin (@miniliefde)

“Heb jij al eens ouderschapsverlof opgenomen en waarom wel of niet? ?

 

Welkom in de chaos! Ik denk dat wij kunnen zeggen dat wij een druk leven hebben. We werken beiden veel, voor onszelf maar ook voor de toekomst van de kindjes. Ik heb dat nooit een probleem gevonden, totdat er een tweede kindje kwam, wij gingen verbouwen en die ene pandemie die om de hoek kwam kijken. Alles ging op de automatische piloot en we kwamen uren tekort, Keet was bijna een jaar oud en ik had het gevoel dat ik alles miste. Van Keet, maar ook van Senn.

 

Ik wilde ouderschapsverlof aanvragen, maar dat voelde ook ergens raar. Ik koos toch zelf voor dit leven? Toch heb ik de stap gezet en wat een opluchting, ik kon weer ademen en genieten van de kindjes. Ineens begreep ik het nut van ouderschapsverlof: ruimte geven om moeder te zijn en te blijven werken. De regels voor (betaald) ouderschapsverlof zijn gewijzigd (positief!); het is vanaf augustus namelijk mogelijk om 9 weken betaald ouderschapsverlof op te nemen!”

 

Wil je meer informatie over de regeling? Klik dan hier!

In samenwerking met Rijksoverheid.

Benieuwd naar wat voor impactvolle campagnes we voor jou kunnen realiseren?