Stagelopen bij Familyblend, dit is wat jij moet weten!

Een van de leukste momenten tijdens je studie is stagelopen. Je leert het bedrijfsleven kennen, je ontmoet nieuwe mensen en je ontdekt wat je leuk vindt om te doen. Toch is het soms lastig om het juiste stagebedrijf te vinden. Daarom helpen wij jou door je te vertellen hoe je stage zal verlopen bij Familyblend. En wie kunnen dat nu beter vertellen dan onze stagiaires! 

Rosa, Kristel en Anouk vertellen je graag meer over hun stage bij Familyblend en hoe zij de stageperiode hebben ervaren.

Kristel

“Mijn naam is Kristel Sabono, 20 jaar oud en ik volg momenteel de opleiding Creative Business aan NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Mijn vrije tijd besteed ik het liefst met vrienden. Gezellig een avondje op stap, samen koken of films kijken op de bank. Daarnaast sport ik graag en ben ik dol op het uitbreiden van mijn garderobe met leuke nieuwe items. Momenteel zit ik in het laatste jaar van mijn opleiding en daarvoor mag ik voor 9 maanden stagelopen bij de redactie van Mamaplaats als content stagiaire. Als echte social media addict hou ik mij bezig met alle sociale media platformen: Instagram, Facebook, TikTok en ook de website. Van het inplannen van content op de socials van Mamaplaats tot het schrijven van artikelen voor de website. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het positioneren van TikTok.” >

Rosa

“Ik ben Rosa, ik ben 20 jaar en ik studeer communicatie helemaal in het verre Groningen. Mijn hobby’s zijn genieten van het studenten leven, sporten en lezen. Ik loop stage als online content stagiaire bij Kek Mama. Mijn taken zijn vooral het schrijven van artikelen voor op de website, het maken van content voor social media en het bijhouden van de redactiemail.” 

Anouk

“Mijn naam is Anouk, ik ben 20 jaar oud en studeer communicatie aan de HAN in Nijmegen. Momenteel zit ik in mijn derde leerjaar en loop een half jaar stage bij het projectmanagement team van Familyblend. Zelf woon ik in Zutphen bij mijn familie thuis. Ik ga graag borrelen met vrienden en ben dol op winkelen. Daarnaast houd ik van reizen, dagjes weg of een avond naar de film. Verder vind ik het ook heerlijk om ‘s avonds op de bank te ploffen en een serie te kijken samen met mijn vriend. Mijn taken binnen het projectmanagement team zijn heel divers. Een van mijn taken is het maken van sponsored story’s of een verzamelblog, beantwoord vragen, hou contact met influencers, maak influencer briefings, Power Points met een evaluatie voor de klant en zo kan ik nog wel even doorgaan. Eigenlijk spring ik bij elke campagne bij om te helpen met een aantal taken. Zo leer je veel van alle verschillende campagnes die gedraaid worden.”

Wat vinden jullie van stagelopen bij Familyblend?

Anouk: “Ik vind het stagelopen leuk en gezellig bij Familyblend. Het is niet altijd even makkelijk, want het is natuurlijk veel intensiever dan een normale schoolweek. Daarnaast heb ik een lange reistijd. Gelukkig is Familyblend heel flexibel en kun je 2 of 3 dagen thuiswerken. Ik heb voor 2 gekozen, omdat ik vind dat je meer leert op kantoor dan thuis. Het is wel fijn om 2 dagen thuis te kunnen werken vanwege de reistijd. De flexibiliteit was een van de redenen waarom ik voor Familyblend heb gekozen.”

Kristel: “Ik heb het erg naar mijn zin bij Familyblend. Binnen het bedrijf is veel ruimte voor eigen initiatief en ideeën. Er heerst een gezellige informele werksfeer wat het werk nog een stuk leuker maakt! Ik leer veel op het gebied van social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen.”

Wat leren jullie vooral tijdens je stage?

Rosa: “Ik leer binnen Familyblend vooral hoe het is om in een bedrijf te werken en hoe je goed samenwerkt.”

Anouk: “Je leert hoe het werken binnen een professioneel marketing bedrijf eraan toe gaat. Als stagiaire projectmanagement leer ik veel verschillende dingen rondom het managen van campagnes. Hoe ga je te werk en hoe ga je om met de klanten of influencers? Daarnaast schrijf ik ook regelmatig teksten en leer ik veel over doelgroepgericht teksten schrijven. Jonge moeders/gezinnen is niet een doelgroep waar ik zelf binnen val, dus je moet je ook verdiepen in bepaalde producten. Meestal gaan de opdrachten op school over studenten zelf, dus nu leer je het ook als het buiten je eigen doelgroep valt.”

 

Sluit het werken bij Familyblend goed aan op jouw studie(opdrachten)?

Anouk: “Ja, de stage sluit zeker goed aan bij mijn studie. Veel opdrachten komen overheen met wat ik op school heb gehad. Communicatie is natuurlijk een brede studie en je kunt er super veel kanten mee op. Meerdere projectmanagers hebben hiervoor zelf ook communicatie gestudeerd. Mijn stagebegeleider vanuit Familyblend geeft ook feedback waar je echt wat aan hebt. Zo kun je je goed ontwikkelen en zoveel mogelijk uit je stage halen.”

Kristel: “Wekelijks krijg ik acht uur de tijd om te werken aan mijn afstudeerproject. Tijdens deze uren kan ik werken aan mijn studieopdrachten die perfect aansluiten op het werk dat ik doe tijdens de stage. Tijdens mijn stageperiode krijg ik begeleiding van mijn stagebegeleider Laura Hogendoorn. Zij helpt mij goed op weg en ondersteunt mij waar nodig is. Met lastige vraagstukken kan ik bij haar terecht.”

 

Tijdens je stage word je als een echte werknemer van Familyblend behandeld. Dit betekent dat ook jij recht hebt op een super lekkere lunch, lekkere koffies van de barista en een laptop van de zaak. Naast je dagelijkse stage bezigheden organiseren we ook veel leuke dingen binnen Familyblend. Zo hebben we elke maand een maandmeeting waarna we gaan borrelen en activiteiten doen, zoals pingpongen bij de Ping Pong club.

 

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag stage komen lopen bij Familyblend? Dan kan dat zeker! Bekijk alle stagevacatures hier. Wie weet drinken we binnenkort een kopje koffie tijdens onze kennismaking.

Wil jij ook 3 miljoen jonge gezinnen bereiken?

Wij verbinden jouw merk