New family member: Laura Hogendoorn

Hoofdredacteur Mamaplaats

Welkom!

Familyblend heeft een nieuwe family member! Laura Hogendoorn is de redactie van Mamaplaats komen versterken. Wie is Laura? We stellen haar even voor!

Laura (36) heeft de prosecco altijd koud staan en je maakt haar blij met een lange fietstocht. Mocht je nog iemand zoeken voor een jaren 70 of 80 concert gaat Laura ook graag met je mee! Ben je al benieuwd naar deze duizendpoot?

Ik vind het mooi om moeders met elkaar te verbinden en om ze via Mamaplaats zelfvertrouwen te kunnen meegeven over het moederschap.

Vertel Laura, waar kom je vandaan?

Ik kom uit Bussum. Daar woon ik samen met vriend Oscar en onze kinderen Roef (7), Sierd (5) en Maia (3). Binnenkort verhuizen we naar Naarden, dan word ik pas een échte Gooische Vrouw. Nee hoor, valt best mee: ik heb nog nooit gegolft, mijn kinderen zitten niet op hockey en mijn vriend draagt geen rode broeken. Alleen het cliché van de prosecco is waar, die staat altijd koud en open op tafel.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Hiervoor werkte ik als presentator en eindredacteur bij het Jeugdjournaal waar ik nieuws begrijpelijk maakte voor kinderen. Enorm interessant, want leg maar eens aan een 10-jarige uit wie de Oeigoeren in China zijn of waarom Poetin de oorlog met Oekraïne is gestart.

Wat vind jij leuk aan je werk?

Ik vind het mooi om moeders met elkaar te verbinden en om ze via Mamaplaats zelfvertrouwen te kunnen meegeven over het moederschap. Moeders met jonge kinderen zitten best vaak met hun handen in het haar. Ze kunnen onzeker zijn over wat er allemaal op ze afkomt, over opvoeding, over wat hun kindje nodig heeft. Mamaplaats helpt ze hierbij. Of ze nou zwanger willen worden, zwanger zijn of jonge kinderen hebben, wij zijn er voor ze. 

En daarnaast is Familyblend gewoon een heerlijk bedrijf om voor te werken. Leuke mensen, veel uitjes en vanaf m’n werkplek kijk ik uit op de Utrechtse Dom (in de steigers, dat dan weer wel..).

Energie!

Waar krijg jij energie van?

De slappe lach hebben met vriendinnen, wildwaterglijbanen, feestjes, verre reizen maken met het gezin, concerten bezoeken van vergane-glorie-artiesten uit de jaren 70 en 80, spelletjesavonden… Ik hou enorm van reuring en drukte, maar vind het ook heeeerlijk om af en toe een avond alleen thuis te zijn.

Even wat anders dan werk; wat doe je in je vrije tijd?

Ik hou ontzettend van fietsen. Op de racefiets, maar ook met de kinderen. Lekker door het bos of over de hei. Overigens moet er wel altijd horeca op de route zitten, anders word ik chagrijnig. 

Verder hou ik extreem weinig van koken en extreem veel van lekker eten, dus die combinatie is niet altijd makkelijk. Sommige vrouwen zoeken hun man uit op het geld, ik op z’n kookkunsten.

Wat is jouw ambitie bij Familyblend?

Ik wil Mamaplaats nog groter en bekender maken dan het platform al is. Dat elke ouder met een vraag, een probleem of behoefte aan herkenning direct denkt aan Mamaplaats. Zodat moeders of moeders-to-be elkaar kunnen inspireren en helpen. Dat maakt het leven net even wat leuker en makkelijker :).

Wil jij ook 3 miljoen jonge gezinnen bereiken?

Wij verbinden jouw merk