#mombracing, wat betekent dat?

 

De maand april staat bij Kek Mama in het teken van het thema mombracing. Een thema dat elke maand op de agenda mag als het aan Kek Mama ligt. Mombracing is de absolute tegenhanger van momshaming. Het fenomeen waarin moeders elkaar bekritiseren op de keuzes die ze maken in het moederschap.

Hoewel kritiek van alle tijden is, is ‘momshaming’ de laatste jaren flink toegenomen. Onder momshaming verstaan we het openlijk bekritiseren van de keuzes die een moeder maakt voor zichzelf of haar kind. Het gebeurt veel online op de socials, maar net zo goed in het echt leven. Wel of geen borstvoeding, wel of geen vaste slaaptijden voor je kinderen.

Het is al ingewikkeld genoeg om je weg te vinden in de jungle van het moederschap. Laat staan met de kritische meningen van je medemoeders (ook wel de moedermaffia genoemd) die je te pas en te onpas om de oren vliegen. In 2021 bleek uit een Kek Mama onderzoek dat maar liefst 77% van de vrouwen te maken heeft met de kritische opmerkingen van bekenden én onbekenden. Met de term mombracing strijdt Kek Mama voor een wereld waarin moeders elkaar ondersteunen in plaats van onderuit te halen zoals krabben in een krabbenmand. Journalist Daan Borrel schreef hier voor de mombracing special een prachtig essay over met als boodschap: “er bestaat geen moeder zoals jij en geen kind zoals de jouwe.” Om moeders in hun kracht te zetten vind je in de maand april op alle kanalen van Kek Mama mooie verhalen, inspiratie en vooral ook heel veel relativering rondom mombracing. 

Wil je meer weten over dir belangrijke thema en de partner mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

 

 

 

 

 

Wil jij ook 3 miljoen jonge gezinnen bereiken?

Wij verbinden jouw merk