Dit is hoe jouw stage eruit ziet bij Familyblend!

Een van de leukste momenten tijdens je studie is stagelopen. Je leert het bedrijfsleven kennen, je ontmoet nieuwe mensen en je ontdekt wat je leuk vindt om te doen. Toch is het soms lastig om het juiste stagebedrijf te vinden. Daarom helpen wij jou door je te vertellen hoe je stage zal verlopen bij Familyblend. En wie kunnen dat nu beter vertellen dan onze stagiaires Bo en Yentl. Dit is hoe jouw stage eruit ziet bij Familyblend!

Bo

“Ik ben Bo Fijma, 21 jaar en zit in mijn derde jaar communicatie aan de hogeschool in Utrecht. Momenteel ben ik de influencermarketing stagiaire bij Familyblend.

Tijdens mijn stage ben ik verantwoordelijk voor het maken en plaatsen van content voor het Instagramaccount @familyblend.theagency. Daarnaast ben ik druk op zoek naar het vinden van nieuwe mominfluencers voor in de poule en help ik mee bij het maken van influencer selecties voor de klant.
Halverwege mijn stage ben ik ook wat werkzaamheden gaan overnemen van projectmanagement. Als projectmanager heb ik een paar campagnes onder mijn hoede, wat inhoudt dat ik het contactpersoon ben tussen klant en influencer. Ik zorg ervoor dat de campagnes waar ik verantwoordelijk voor ben, goed verlopen. Voor projectmanagement mag ik ook verzamelblogs schrijven over verschillende merken, wat ik leuk vind om te doen.”

Yentl

“Mijn naam is Yentl Timmer, 20 jaar en ik volg de studie Creative Business aan de HvA. Momenteel zit ik mijn derde jaar van de opleiding en loop ik voor 5 maanden stage bij Familyblend.

Tijdens mijn stage loop ik mee in het marketing team van Familyblend, zij pakken de marketing voor alle merken die onder Familyblend vallen op. De dagen zien er altijd anders uit. Ik ben vooral bezig met het maken van de nieuwsbrieven, de LinkedIn berichten, de marketing en socials voor Kek Mama en het regelen van evenementen en PR pakketten. Naast mijn standaard taken zijn er eigenlijk altijd andere dingen waar ik mee mag helpen en zo kun je goed ontdekken wat je leuk vind om te doen.”

Hoe word jij begeleid tijdens je stage?

Bo: “Ik word goed begeleid tijdens mijn stage. Ik heb een stagebegeleider (Esmé) die altijd voor mij klaar staat en waar ik altijd bij terecht kan. Zij voorziet mij van goede feedback waar ik ook echt wat van leer. Om de twee weken zitten we even samen om te kijken hoe het ervoor staat. Zo kan ik direct feedback verzamelen en weet ik meteen wat goed gaat of wat ik kan verbeteren. Esmé is altijd bereid om mij te helpen, maar geeft mij ook de ruimte om mezelf te ontwikkelen.”

Yentl: “Tijdens mijn stage krijg ik goede begeleiding. Hierdoor heb ik het gevoel dat het niet erg is om eens iets fout te doen. Elke twee weken heb je een persoonlijk gesprek met je begeleider over hoe het gaat en of er dingen zijn die je niet fijn vindt. Dit kan je ook echt eerlijk aangeven en dat geeft een vertrouwd gevoel. Ook heb je elke week een team meeting, waarin je de week bespreekt en hier kun je goed overleggen over bepaalde zaken die je nog graag wilde bespreken met je team.”

Wat vind je het leukste wat je tijdens je stage hebt gedaan?

Bo: “Ik heb zoveel tijdens mijn stageperiode gedaan dat het moeilijk is om er één ding uit te pikken. Ik vind het content maken hartstikke leuk en ik merk dat ik de werkzaamheden van projectmanagement ook bij mij vind passen. Ik heb ook een dag gestaan als promotor op de Negenmaandenbeurs en ondanks dat ik dacht dat deze activiteit niet op mijn naam geschreven stond, heb ik mij hartstikke vermaakt. Zo zie je maar, op een stage kom je er echt achter wat je kwaliteiten en valkuilen zijn en leer je het meest!”

Yentl: “Tijdens mijn stage heb ik echt veel leuke dingen mogen doen, waaronder de Negenmaandenbeurs. Dit is een groot evenement in de RAI en hier mocht ik staan namens Kek Mama om nieuwe abonnees te werven. Zulke dagen zijn weer even wat anders dan de standaard kantoordagen en je leert er tegelijkertijd ook erg veel van. Ook heb ik bijgedragen aan het Kek Mama x Apenheul weekend. Dit was een weekend in Apenheul dat alleen toegankelijk was voor de lezeressen van Kek Mama. Voor dit evenement moest veel geregeld worden en ik vond het leuk dat ik hierbij werd betrokken. Tot slot hebben we elke maand een meeting met het hele team. Hier gaan we met zijn allen bespreken waar iedereen mee bezig is en worden alle doelen uitgelicht. Dit is een gezellige, maar vooral inspirerende manier om te zien wat er allemaal gebeurd binnen het bedrijf.”

 

Wat wil je toekomstige stagiairs meegeven?

Bo: “Wil je komen werken bij een super leuk team waar veel ruimte is voor ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Ik ben super perfectionistisch en wil daarom alles goed doen. Als stagiaire in een nieuwe omgeving kan je niet alles meteen perfect doen. Je bent hier juist om fouten te maken en ervan te leren. Oh, en de chocomelk hier is echt heerlijk! Er zitten zelfs marshmallows op, dus deze kan je echt niet overslaan! 😊”

Yentl: “Het kantoor zit op een super fijne plek, midden in de stad. Dit is dus voor vrijwel iedereen goed te bereiken en het is heerlijk om in de pauze even een stukje te lopen met je collega’s.

Als stagiaire bij Familyblend word je serieus genomen en je kunt je kwaliteiten goed laten zien. Ik ervaar persoonlijk geen verschil tussen ‘medewerkers’ en ‘stagiaires’. Tuurlijk zijn er een paar standaard taakjes, maar zelfs dit soort taakjes worden goed verdeeld binnen het team en worden echt niet alleen door de stagiaires uitgevoerd.

Als je stage loopt bij Familyblend kom je echt terecht in een leuk team waar iedereen open staat om hulp te bieden. Als je een creatieve opleiding doet, kun je hier echt veel leren en een goede ervaring opdoen voor in de toekomst.”

 

Bij familyblend hebben wij altijd ruimte voor leergierige en proactieve stagiairs! Mocht je enthousiast zijn geworden van Bo en Yentl hun ervaring, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Alle open stage vacatures vind je op onze vacaturepagina. Wie weet zien we elkaar binnenkort!

Wil jij ook 5 miljoen jonge gezinnen bereiken?

Wij verbinden jouw merk