Online content coördinator  

HBO/WO journalistiek/media | Utrecht | 24-28 uur | 3 jaar ervaring

Ben jij enthousiast, creatief, ondernemend en wil je werken voor een groeiend platform in een jonge en dynamische organisatie? Dan is Kek Mama op zoek naar jou!

Wat je doet als online content coördinator

Als online content coördinator ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en prestaties van de digitale content van Kek Mama. Je neemt het voortouw in het optimaliseren van KekMama.nl en de distributie van de content, onder andere via de social media kanalen. Je bent altijd op zoek naar relevante en creatieve invalshoeken en kunt scherpe teksten schrijven. Je weet precies hoe je verhalen, rubrieken en virals aan het publiek moet serveren, welke koppen het beste werken en welk beeld het meest aanspreekt. Voor branded content draai jij je hand niet om, je weet hiervan pareltjes te maken die de doelgroep op de juiste manier bereiken. Je werkt nauw samen met de andere titels binnen Familyblend en rapporteert aan de hoofdredacteur van Kek Mama.

 

Redenen waarom deze functie iets voor jou is:

  • Je hebt veel kennis van digitale content en distributie over de social media kanalen en bent op de hoogte van innovaties op dat vlak
  • Je zit bovenop de data en maakt op basis daarvan groeiplannen voor KekMama.nl
  • Je hebt oog voor kwaliteit, gevoel voor beeld, humor en een scherpe pen
  • Je hebt een neus voor nieuws en trends op het gebied van moederschap en weet dit snel te vertalen naar passende online content
  • Je bent ervaren met SEO en analytics en zet de juiste tools in om het beste uit de content te halen
  • Je hebt een uitstekend gevoel voor commercie waarmee je de samenwerkingen van Kek Mama met haar partners tot een win-win situatie kunt brengen
  • Je hebt een hbo- of wo-opleiding journalistiek of andere media-opleiding afgerond
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als coördinator, chef redactie of content manager van een magazine en/of online platform

 

Over Kek Mama

Kek Mama is hét 360 graden glossy magazinemerk voor moeders. We richten ons op vrouwen met kinderen van 0 tot 12 jaar. Het magazine is hét momentje voor jezelf: met eerlijke verhalen, persoonlijke interviews en herkenbare columns. De succesvolle website KekMama.nl trekt ruim 2,5 miljoen unieke bezoekers per maand. Daarnaast bedienen we een grote community op onze social kanalen.

 

 

Het sollicitatieproces

Je solliciteert

Wanneer jij solliciteert laten wij binnen twee weken iets van ons horen. We vinden het erg belangrijk dat jij snel weet waar je aan toe bent. We nemen telefonisch contact op wanneer we je graag willen ontmoeten!

 

Elkaar ontmoeten

Na ons eerste telefoon gesprek willen we elkaar natuurlijk ontmoeten. Dit eerste gesprek zal zijn met de leidinggevende van het team en de managing director.

 

Je tweede gesprek

Wanneer de leidinggevende en managing director enthousiast zijn nodigen we je uit voor een tweede gesprek met de CEO en een medewerker uit het team. Mocht het passen bij de functie vragen we je ook een case uit te werken na dit gesprek. Zo kunnen wij zien of we goed bij elkaar passen.

 

Een match

Is het een wederzijdse match? Dan doen wij je een aanbod bestaande uit een passend salaris en onze arbeidsvoorwaarden. Daarna verwelkomen we je graag in onze family!

Mail vandaag nog jouw CV en motivatie naar jannine@familyblend.nl!