Online Community Redacteur

HBO/WO  | 32-40 uur | Utrecht | Mamaplaats

Mamaplaats is op zoek naar een Online Community Redacteur. Ben jij een echte community builder, volg jij alle social media trends op de voet en heb je bovendien een vlotte pen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat je doet als Online Community Redacteur

Mamaplaats is hét toonaangevende social media platform voor en door moeders. Als Online Community Redacteur ben je de belangrijkste schakel in het bereiken van ons publiek. Jij verleidt mommy’s (to-be) om naar ons platform te komen, lid te worden van onze community en actief deel te (blijven) nemen aan het platform.
Je denkt mee over de inhoud, produceert content en zorgt ervoor dat onze content zoveel mogelijk impact, bereik en engagement krijgt. 10 nieuwe spraakmakende mamaverhalen werven? Check! Gaat er een topic viral? Jij hebt al iets bedacht om erop mee te liften. Een gevat antwoord op een Facebook-comment: dubbelcheck.

Kortom: wat maakt een community een echte community? Hoe bereiken we nog meer moeders en potentiële bloggers? Jij verkent alle mogelijkheden, adviseert en optimaliseert.

Jouw profiel:

  • HBO / WO denk- en werkniveau
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als communitymanager of -redacteur bij een online platform
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden en een vlotte pen: je kunt een goede tekst zo uit je mouw schudden
  • Teamplayer en enthousiaste persoonlijkheid
  • Je bent een aanpakker, nauwkeurig en kunt goed zelfstandig werken
  • Social media (Instagram, Facebook & Facebook Groepen) kent geen geheimen voor jou
  • Bekend met verschillende (social) tools zoals Echobox, Meta Business Suite, Later en GA4

Waarom bij ons?

   • Een uitdagende baan van minimaal 32 uur met veel vrijheid en verantwoordelijkheid
   • Leuk en gemotiveerd team met korte lijntjes
   • Mogelijkheid tot groeien, inclusief jaarlijks persoonlijk ontwikkelbudget
   • Een marktconform salaris, laptop, telefoon- en reiskostenvergoeding en mogelijkheid tot hybride werken
   • Informele werksfeer met maandelijkse borrels en gezellige uitjes
   • Een heerlijk kantoor in centrum Utrecht – goed bereikbaar met zowel auto als OV

Lijkt het je leuk om als Online Community Redacteur bij een jong, groeiend en dynamisch bedrijf te komen werken? Waarin geen dag hetzelfde is en je al je talenten volledig de vrije loop kan laten gaan?
Mail dan vandaag nog jouw CV en motivatie naar de Team Lead van Mamaplaats, Emma Wagenaar: emma@familyblend.nl

Over Mamaplaats

Mamaplaats is hét social media platform voor en door moeders. Hier delen echte moeders echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Met haar 1 miljoen unieke bezoekers en meer dan 250.000 leden is het de grootste mommy community van Nederland. Daarnaast is Mamaplaats hét platform voor je dagelijkse dosis inspiratie, nieuwe mamafacts en praktisch advies over alle thema’s rondom het moederschap.

Over familyblend

Familyblend is het moederbedrijf waarin wij merken verbinden met jonge gezinnen. Onder Familyblend vallen de platforms Mamaplaats, Kek Mama (magazine) en het influencer marketing label Familyblend The Agency. We zijn een crossmediaal bureau en geloven dat je impact maakt als je de sweet spot kan vinden tussen media, data en creatie. Samen met verschillende experts binnen Familyblend zorgen wij ervoor dat merken als Hema, Guts & Gusto, Easytoys, Corendon, Etos en HelloFresh via de juiste kanalen verbonden worden aan jonge gezinnen.

Sollicitatie proces

Je solliciteert

Wanneer jij solliciteert laten wij binnen één week iets van ons horen. We vinden het erg belangrijk dat jij snel weet waar je aan toe bent. We nemen telefonisch contact op wanneer we je graag willen ontmoeten!

Elkaar ontmoeten

Na ons eerste telefoon gesprek willen we elkaar natuurlijk ontmoeten. Dit eerste gesprek zal zijn met de leidinggevende van het team en de managing director.

Je tweede gesprek

Wanneer de leidinggevende en managing director enthousiast zijn nodigen we je uit voor een tweede gesprek met de CEO en een medewerker uit het team. Mocht het passen bij de functie vragen we je ook een case uit te werken na dit gesprek. Zo kunnen wij zien of we goed bij elkaar passen.

Een match

Is het een wederzijdse match? Dan doen wij je een aanbod bestaande uit een passend salaris en onze arbeidsvoorwaarden. Daarna verwelkomen we je graag in onze family!

Mail vandaag nog jouw CV en motivatie naar emma@familyblend.nl!